Ziyad El-Hammuri'den Kudüs Uyarısı

Kudüs Ekonomik ve Sosyal Haklar Merkezi Müdürü Ziyad El-Hammuri, işgal rejiminin Kudüs'teki Yahudileştirme faaliyetlerinin ve kentin demografik yapısını Yahudiler çoğunlukta olacak şekilde değiştirme çabalarının sürdüğünü söyledi.  

Görüntülenme: 1480 Tarih: 12 Haziran 2016 11:15
Ziyad El-Hammuri'den Kudüs Uyarısı

El-Hammuri, bugün (12 Haziran Pazar) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, bu planlara verilecek en iyi cevabın köklü çözümlerle ticaret sektörünü desteklemek olduğunu ifade edildi.

Kudüs'teki yaklaşık 3 bin dükkândan Eski Belde semtinde 250 ve diğer yerlerde de 1200 dükkânın kapalı olduğunu belirten El-Hammuri, söz konusu dükkânların çok sayıda aileyi beslediğine dikkat çekti.

Kudüs'te Filistinlilerin elinde kalanın korunması için net bir planın bulunmamasını eleştiren El-Hammuri, "Kudüs'te her düzeyde geri kalanın korunması için irade yok" dedi.

Oslo Anlaşması'nda Kudüs davasının görüşülmesinin ertelenmesinin işgal rejimine Kudüs'ü Yahudi halkının ebedi başkenti ilan ederek müzakere dışında tutma fırsatı verdiğini söyleyen El-Hammuri, Kudüs'teki Yahudileştirme faaliyetlerinden mezarlıkların dahi kurtulamadığını ifade etti.

fiem

Yorumlar