Siyonist Rejim Gazzeli Balıkçıların Teknelerine El Koyuyor

İnsan hakları örgütleri, işgal güçlerinin son günlerde Gazzeli balıkçılardan alarak el koyduğu tekneleri ve av malzemelerini sahiplerine geri iade etmesini istedi.  

Görüntülenme: 1416 Tarih: 12 Haziran 2016 09:27
Siyonist Rejim Gazzeli Balıkçıların Teknelerine El Koyuyor

Gazze'deki Adalet Merkezi ve El-Mizan İnsan Hakları Müessesesi, bugün (12 Haziran Pazar) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, işgal rejimi Savunma Bakanı Avigdor Lieberman ile işgal rejimi askeri savcısı ve işgal hükümeti yargı müsteşarından balıkçı teklerinin iade edilmesinin talep edildiği ifade edildi.

Bildiride ayrıca, Adalet Merkezi'nden Avukat Nedim Şehhade'nin teknelerine el konulan beş balıkçı adına başvuruda bulunduğu, el konulan teknelerin ve av malzemelerinin on binlerce şikel değerinde olduğu dile getirildi.

Her olayda işgal güçlerinin balıkçı teknelerine taciz ateşi açarak balıkçılardan elbiselerinin üst tarafını yukarı kaldırmalarını istediği, gözaltına alınarak sorgulanan balıkçıların bir ya da iki gün sonra serbest bırakıldığı kaydedilen bildiride, gözaltılar ve balıkçı teknelerine el konulması için hiçbir gerekçe olmadığı belirtildi.

Balıkçılara teknelerine el konulduğuna dair herhangi bir belge verilmediğini söyleyen Adalet Merkezi ve El-Mizan Müessesesi, balıkçıların tekneleri sadece avlanma amaçlı kullandıklarını bildirdi.

fiem

Yorumlar