Siyonist Askerler 1967'den Bu Yana İlk Kez Mescid-i Aksa'da Devriye Geziyor

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi, işgalcilerin 1967 yılından bu yana ilk kez başvurduğu Mescid-i Aksa'da devriyeyi de içeren uygulamaları kınayarak, işgal yönetiminden Mescid-i Aksa'nın idaresine karışmamasını istedi.  

Görüntülenme: 1768 Tarih: 12 Haziran 2016 09:49
Siyonist Askerler 1967'den Bu Yana İlk Kez Mescid-i Aksa'da Devriye Geziyor

İslami Vakıflar Dairesi, bugün (12 Haziran Pazar) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, Mescid-i Aksa'daki yeni uygulamanın sonuçlarından tamamen işgal yönetiminin sorumlu olacağını ifade etti.

Ürdün hükümetine de seslenerek işgal yönetiminin provokatif uygulamasını durdurmak üzere duruma müdahalede bulunmasını isteyen İslami Vakıflar Dairesi, işgal yönetiminin uygulamalarına örnekler vererek, El-Ğavanime Kapısı'ndaki yeni abdesthanenin kullanımına izin vermediğini, İslami Vakıflar Dairesi tarafından iki yıl önce yenilenen abdesthaneye işgal güçlerinin baskın düzenleyerek güvenlik kameraları ve dinleme cihazları yerleştirdiğini söyledi.

İşgal güçlerinin kendilerinin onayını almadan El-Mağaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya elektrikli araçlar soktuğuna dikkat çeken İslami Vakıflar Dairesi, 1967 yılından bu yana ilk kez işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'nın avlusunda devriye gezdiğini belirtti.

İslami Vakıflar Dairesi, işgal güçlerinin provokatif uygulamalarına itiraz eden Mescid-i Aksa bekçilerinden dördünün gözaltına alındığını ve bekçilerin Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezasıyla cezalandırıldıklarını, Perşembe günü Mescid-i Aksa'ya yiyecek sokulmasına izin vermediğini ve Mescid-i Aksa'da iftar yapanların çok zor durumda kaldıklarını bildirdi.

fiem

Yorumlar