Nebil El-Arabi Ramallah'a Yapmayı Planladığı Ziyareti Neden İptal Etti?

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El-Arabi, Filistinlilerden ve Araplardan gelen yoğun tepkiler üzerine dün (13 Haziran Pazartesi) Ramallah kentine yapacağı ziyareti iptal etti.  

Görüntülenme: 1182 Tarih: 14 Haziran 2016 10:49
Nebil El-Arabi Ramallah'a Yapmayı Planladığı Ziyareti Neden İptal Etti?

Nebil El-Arabi'nin Ramallah'a bugün yapması planlanan ziyareti sırasında Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile Fransa'nın işgal rejimi ve Filistin Yönetimi arasında müzakerelerin yeniden başlaması için başlattığı girişim ve 2002 yılında gündeme gelen Arap Barış Girişimi hakkında görüş alışverişinde bulunması bekleniyordu.

El-Arabi, konuyla ilgili yayınladığı kısa açıklamada, randevularının uygun olmaması nedeniyle ziyareti iptal ettiğini öne sürdü.

Arap Birliği Genel Sekreterliği ve Filistin Yönetimi Başkanlığı, daha önce yaptıkları açıklamalarda, Nebil El-Arabi'nin Ramallah'a yapacağı ziyaretin güvenlik tedbirleri nedeniyle Pazartesi'den Salı'ya ertelendiğini bildirmişlerdi.

El-Arabi'nin Ramallah'a yapmayı planladığı ziyaret için işgal rejiminden izin almak zorunda olması nedeniyle ziyaret işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi olarak görülmüş ve büyük tepki almıştı.

fiem

Yorumlar