Lübnan Tevhid Hareketi’nden BM'nin İsrail Kararına Kınama

Lübnan Tevhid Hareketi yapılan seçim sonucunda BM Genel Kurulu’nda yer alan Hukuk Komisyonu’na İsrailli bir başkanın getirilmesini kınayan bir açıklama yayınladı. 

Görüntülenme: 1243 Tarih: 16 Haziran 2016 06:48
Lübnan Tevhid Hareketi’nden BM'nin İsrail Kararına Kınama

Lübnan Tevhid Hareketi yapılan seçim sonucunda BM Genel Kurulu’nda yer alan Hukuk Komisyonu’na İsrailli bir başkanın getirilmesini kınayan bir açıklama yayınladı. BM içerisindeki en kritik komitelerden biri olarak tanınan bu komitenin başına İsrail’in getirilmesinin, “demokrasi, özgürlük, adalet, eşitlik” gibi sloganları dillendiren BM’nin aslında halkları kontrolü altında tutmaya çalışan ve insana değer vermeyen bir kurum olduğunu böylece ortaya koyduğu ifade edildi.

Öte yandan bu oylamada bazı Arap devletlerinin de İsrail’i desteklediklerine dikkat çeken Tevhid Hareketi açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bazı Arap ülkelerinin oylamada Tel Aviv’e destek vermesi sürpriz olmadı. “Siyonist Araplar” gerçek yüzlerini gösterdiler. Bu yüzden hiç şüphesiz oylamada İsrail’e destek veren ülkelerin ifşa edilmesi gerekiyor.”

Açıklamanın sonunda Arap ve İslam toplumlarının sorunlarına, özellikle de Filistin davasına çifte standart uygulandığına dikkat çeken Tevhid Hareketi, insan haklarının ve uluslararası hakların, hatta BM’nin kurallarının ihlali anlamına gelen bu kararın ardından önümüzdeki yıllarda Siyonistleri BM Güvenlik Konseyi üyeliğinde, hatta belki başkanlığında görmenin çok da imkansız olmadığını ifade etti. 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar