Kudüs Gençliği Dergisi Çiğdem Topçuoğlu ile Söyleşi Yaptı

Kudüs Gençliğinden Hubeyb Ünal kardeşimiz geçtiğimiz yakın zaman içerisinde Kudüs Gençliği Dergisi için Çiğdem Topçuoğlu ile söyleşi yapmıştı. İşte o söyleşi: 

Görüntülenme: 1781 Tarih: 17 Haziran 2016 07:33
Kudüs Gençliği Dergisi Çiğdem Topçuoğlu ile Söyleşi Yaptı

Esselamun aleykum Çiğdem abla, öncelikle Kudüs Gençliği Dergisi’ne değerli zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ediyoruz.

Bildiğiniz gibi Mayıs ayındayız, Mavi Marmara şehitlerini anmaya ve büyük yürüyüşe hazırlanıyoruz. Aynı zamanda Türkiye’de ve Avrupa’da şehit ailelerinin hukuki davaları da sürmekte. Mavi Marmara davalarının Türkiye ile Siyonist İsrail anlaşma masasında koz olarak kullanılması konusunda düşünceleriniz neler?

Tamamen ahlaksızca diyebilirim. İtrail başlı başına ciddi anlamda dünyada çok büyük bir tehlike. Bunu sadece İsrail olarak görmüyorum. İtrail’i büyük güçlerin maşası olarak gördüğümden dolayı Türkiye üzerinde de oynanan çok oyunlar var. İçimizdeki Siyonların yapmaya çalıştıkları ve onlarında bu noktada olaya girmeleri bizleri zor durumda bırakmaya çalıştıklarının açık göstergesi. Ama Bize (şehit ailelerine) söz veren, imanlı, inanan bir cumhurbaşkanımız var. Ona güveniyoruz. Ve buna meydan vermeyeceğini düşünüyorum çünkü bu davaya ne kadar sahip çıktığını özellikle Filistin Davasının bir neferi olduğunu her seferinde dile getiriyor. Meydanlarda bizden önce kendisi oluyor bundan dolayı müsterihim.

Peki, Türkiye Cumhuriyeti’nin israil’le olan siyasi çizgisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düşünceleri yönünde mi şekilleniyor? Nasıl görüyorsunuz bu süreci?

Şuan ben Recep Tayyip Erdoğan’ın düşünceleri minvalinde sürmesini görmek istiyorum.

Mavi Marmara yolcuları ve şehidleri Gazze için ne istiyordu? Ve Davalarda bu istekler yansıtılabiliyor mu?

Mavi Marmara yolcuları ve şehidleri, Gazze üzerindeki ablukanın kalkmasını istiyordu. Davalarda bizim olmazsa olmazımız tüm şehid ailelerinin söylediği kırmızı çizgimiz Gazze’deki Ambargo ve ablukanın kalkması. Önceliğimiz bizim bu.

Bu istekler Türkiye-İsrail arasındaki müzakerelerde söz konusu oluyor mu?

Bu müzakereler kapalı olduğu için bilmiyoruz. Ancak 10 Mayıs 2016’da İsrail büyükelçisinin yapmış olduğu bir açıklama meydanda buna bir bakın ona göre hep birlikte karar verelim.

( Çiğdem Topçuoğlu ablamızın, İsrail başkonsolosunun Hürriyet Gazetesi yazarı Verda ÖZER ile yaptığı röportajdaki bahsettiği bölümleri aktarıyoruz. Röportajın tamamı için Hürriyet Gazetesi-Verda ÖZER.

Denizden abluka ise kalkmayacak çünkü bu güvenlik sebepleriyle gerekli ve uluslararası hukuka göre de meşru. Ayrıca  Gazze'de zaten gemi yanaştırabileceğiniz bir liman yok. O yüzden biz Türk yetkililere "istediğinizi, istediğiniz şekilde ve istediğiniz zaman getirebilirsiniz, ama Aşdod limanını kullanarak... Aşdod'da istediğiniz her olanağı sağlayacağız" diyoruz.” (İsrail Başkonsolosu Shai Cohen)

Gazze Şeridi'ni  Hamas kontrol ediyor. Bu da başka bir mesele. Biz Türk yetkililere "Tüm bunları  Hamas'la el sıkışarak yapamazsınız.  Hamas bir terör örgütü. Bizim en kötü düşmanımız.  Hamas'la ilişkilerinizi gözden geçirmeniz gerek" diyoruz. (İsrail Başkonsolosu Shai Cohen)

Verda Özer’in şu sözüne de “Evet” diyerek karşılık Siyonist Başkonsolos: “Gazze ablukası konusu dönüp dolaşıp  Hamas'ta düğümleniyor. Ancak Türkiye bu konuda önemli adımlar attı. Mesela Hamas liderlerinden Salih el Aruri'yi sınır dışı etti. Mart sonunda üst düzey bir Türk yetkiliyle konuştuğumda, İsrail'e "kimsenin Türkiye'den terör planlamasına izin vermeyiz" dediğini söylemişti.” )

 

Aslında Siyonist işgale karşı çıkmak tüm milletlerin insani bir görevi ve bu işgale karşı çıkmanın Museviler özelinde dini bir mesele olduğunu anlıyoruz. Çiğdem abla gençlerin insani-ahlaki-dini bir yürüyüş olan Mavi Marmara yürüyüşü hakkında bilinçlendirilmesi su götürmez bir gerçek. Bu konuda biz Kudüs Gençliği’ne tavsiyeleriniz nedir?

Kudüs Gençliği’ne maddeler sıralayacağım. Bu benim Çukurova Üniversitesi’nde verdiğim eğitim metodum evlatlarım. Çetin abinizle biz hep bu eğitim metodunu verdik öğrencilerimize.

 

 

  1. Yalan + Yasak + Hırsızlık = Saygı

  2. Oku + Düşün = Üret

  3. Niyet + Ahlak = Anlayış

  4. Sevgi + Şefkat + Adalet = Gönül

  5. Bak + Gör + Duy + Konuş + Yaşa + Ver + Tohum + … = Doğruluk

  6. Ölçü (Vahy)

  7. Dinle

  8. Samimiyet Samimiyetsizlik

O Ben

Zaman Spor

Niyet Diyet

Bulmak Gezmek

Vermek İstemek

 

  1. Selamet + Emniyet + Hakikat = Aramak

 

  1.  

Teslimiyet Tölerans

Akıl Aşırılık

Etik Esaret

Kanaat Kazanma Duygusu

Wicdan Warlık

Olurlarımız Olmazlarımız

Nefis Nefis

Ddüşünce Duygular

Olumlu Olumsuz

 

Ve son olarak Şehid eşi olarak erkeklerimize söylemek istedikleriniz var mı?

Kendilerini adamalarını söylüyorum. Adamazlarsa şehadet gelmez. Şahid gibi yaşamazlarsa şehadet onlara sunulmaz. Yani şehadet zaten şahidliktir. Bunun karşılığında şahid oluğun zaman şehit olabilirsin ancak. Yaşantın güzel olmalı ki Allah’ta sana güzel bir hediye sunsun. Kaliteli bir yaşam kaliteli bir son.

Allah razı olsun Çiğdem abla vaktinizi ayırdınız. Ayrıca eğitim programınızı bizimle paylaştığınız içinde müteşekkiriz.

 

Ebu Ali

Hubeyb Ünal

 

Kudüs Gençliği

Yorumlar