Hamas'tan 10 Yıllık Ateşkes İddiasına Yalanlama

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist işgal rejimiyle 10 yıllık ateşkes için herhangi bir önerinin gündemde olmadığını belirtti.  

Görüntülenme: 1499 Tarih: 18 Haziran 2016 07:43
Hamas'tan 10 Yıllık Ateşkes İddiasına Yalanlama

Filistin’de yayınlanan bir sitenin, işgal rejiminin ekonomik bazı imtiyazlara karşılık 10 yıllık ateşkes önerdiğiyle ilgili yayınladığı haber üzerine açıklama yapan Hamas, “İslamî Direniş Hareketi (Hamas) olarak, bir takım ekonomik imtiyazlara karşılık on yıllık bir ateşkes anlaşması önerisiyle ilgili sitede yayınlanan haberi yalanlıyoruz. İddia edilenlerin aslı yoktur” dedi.

Emed sitesi yayınladığı haberde, işgal rejiminin aracılar vasıtasıyla Hamas hareketine uzun vadeli ateşkes önerdiğini yazdı.

Site haberin devamında işgal rejiminin Haziran 2016’da Katar’daki hareket liderlerine Gazze için çok büyük ekonomik imtiyazlar karşılığında 10 yıllık bir ateşkes önerdiğini iddia etti.

Siyonist işgal rejiminde olduğu gibi, dışarıda da zaman zaman bu tür haberler çıkmaktadır. Gözlemciler, işgal rejiminin bu tür haberlerle hareketin tavırlarını okumaya çalıştığını söylüyor.

fiem

Yorumlar