Siyonist Güçler 14 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri dün gece ve bu sabah (19 Haziran Pazar) erken saatlerde Batı Yaka ve Kudüs'ün çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda 14 Filistinliyi gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1007 Tarih: 19 Haziran 2016 13:13
Siyonist Güçler 14 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde işgal hedeflerine yönelik "terör" faaliyetlerine karışmakla suçlanan dört Filistinliyi gözaltına aldığını ifade etti.

Gözaltına alınanlardan ikisinin Ramallah'ın kuzeybatısındaki Deir Nizam köyünden ve diğer ikisinin de Kudüs'ün doğusundaki El-Ayzeriyye beldesinden olduğu bildirildi.

İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Tulkerem'in kuzeyindeki Nezletu İsa beldesine baskın düzenlediği ve bir kişiyi gözaltına aldığı kaydedildi.

İşgal güçleri bu sabah El-Ayzeriyye beldesine düzenlediği baskın sırasında dört çocuk annesi Sabah Firavun ile Şirin Bessa isimli genç kızı gözaltına aldı. Baskın sırasında işgal güçleriyle belde sakini gençler arasında çatışmaların yaşandığı belirtildi.

İşgal güçleri dün gece yarısı Zatera kontrol noktasında durdurduğu bir araçta bulunan Filistinli üç genci araçta silah bulunduğu gerekçesiyle gözaltına aldı.

Dün gece yarısı ayrıca Beytlahim'in kuzeyindeki Ayide Mülteci Kampı sakinlerinden 32 yaşındaki Hıdır Yusuf Cevde isimli genç Beyt Cala beldesinin batı girişindeki kontrol noktasında işgal güçlerince gözaltına alındı.

fiem

Yorumlar