Siyonist İsrail'in Filistin'i İşgal Politikasının Özeti

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın sitesinde 1967 işgalinin yıl dönümü olan Haziran ayı münasebetiyle bölgedeki durumu gözler önüne seren farkındalık oluşturmaya dönük 10 maddelik bir tespit metni yayınlandı. 

Görüntülenme: 1004 Tarih: 19 Haziran 2016 14:38
Siyonist İsrail'in Filistin'i İşgal Politikasının Özeti

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın sitesinde 1967 işgalinin yıl dönümü olan Haziran ayı münasebetiyle bölgedeki durumu gözler önüne seren farkındalık oluşturmaya dönük 10 maddelik bir tespit metni yayınlandı. 

Buna göre Siyonist rejimin Batı Şeria’da  uyguladığı işgal politikasının boyutları ve neticeleri şu şekilde:

1- Doğu Kudüs’ü de içine alan bölge ile birlikte Batı Şeria yani adına bugünlerde İşgal Altındaki Filistin Toprakları denilen bölge, 1967 yılından bu yana Siyonist İsrail ordusunun işgali altında. İsrail devletinin kuruluş tarihi olan 1948’den önce bu topraklar bütüncül Filistin devletini temsil eden Filistin (İngiliz) Mandası’nın birer parçasıydı. İşgal Edilmiş Filistin Toprakları denilen yerlerin “sınırları” ise Siyonist İsrail’in işgal politikaları ve ateşkes kararları ile belirlenmiştir.

2- 1967’deki işgal süresince Siyonist İsrail güçleri, Filistinlilere ait mahallelerde etnik temizlik uygulayarak büyük bir yıkım gerçekleştirdi. 1967’nin Haziran ayında, Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde yaşayan 300.000 Filistinli mülteci konumuna düştü ve bunların büyük çoğunluğunun evlerine dönme ihtimali gözükmüyor!

3- Siyonist İsrail devleti, 68 yıldır devam eden işgal süreci boyunca kendi vatandaşlığına giren ve girmeyen tüm Filistinlilere yönelik askeri yönetim hükümlerini uyguluyor.

4- Batı Şeria’da hali hazırda Filistinlilerin hareket özgürlüğünü kısıtlayan 500’den fazla kontrol noktası ve barikat gibi fiziki engeller bulunuyor.

5- 1967’nin Haziran ayındaki işgalden hemen sonra İsrail, bünyesindeki Yahudi nüfus için işgal ettiği bölgelerde yerleşim birimleri oluşturmaya başladı ve sistematik olarak bu bölgenin demografik yapısını değiştirdi.

6- İşgal Altındaki Filistin Toprakları'ndaki bütün Siyonist yerleşimler, uluslararası kanunlar nezdinde illegaldir ve 4. Cenevre Sözleşmesine aykırıdır!

7- İşgal Altındaki Topraklarda hali hazırda Siyonist rejimin onayından geçmiş resmi olarak 125, onayından geçmemiş şekilde gayrı resmi olaraksa fazladan 100 ayrı yerleşim birimi daha; diğer bir deyişle “ileri karakolu” bulunuyor.

8- İşgal altındaki Batı Şeria’daki bu illegal yerleşim birimlerinde yaklaşık 400,000 civarında Siyonist yerleşimci yaşıyor. Bu yerleşimcilerin İsrail’deki seçimlerde oy kullanma hakları var, işgal ettikleri bölgelerde inşaat yapma izinleri ve toprak satın alma izinleri var, kendi iletişim ve ulaşım ağlarını kurma izinleri var. Fakat işgal altında kendi topraklarında yaşayan Filistinlilerin hiçbiri, Siyonist yerleşimcilerin sahip olduğu bu haklara sahip değiller.

9- Geçtiğimiz 10 yıl boyunca Siyonist yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik uyguladığı BM kayıtlarına geçmiş olan 2,598 (kanlı) şiddet olayı mevcut!

10- Siyonist rejim İşgal Altındaki Topraklarda çifte standartlı bir hukuk sistemini icbar ediyor. Öyle ki Batı Şeria ve Kudüs’te yaşayan 600,000 Siyonist yerleşimcinin hukukuna sivil mahkemeler bakıyor, bölgede yaşayan geriye kalan 4,5 milyon Filistinli için ise askeri mahkemeler görev yapıyor! Siyonistlerin Filistinliler için kurduğu askeri mahkemelerde çıkan kararların mahkumiyet oranı ise %99.74

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün raporuna göre “Filistinliler, ırklarından, etnik kökenlerinden ve milli kimliklerinden dolayı” sistematik bir ayrımcılığa tabi tutuluyorlar ve bu konuda Uluslararası Af Örgütü de aynı tespitleri paylaşıyor.

 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar