Onlarca Siyonist Yerleşimci Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Quds Press Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (19 Haziran Pazar) işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 1567 Tarih: 19 Haziran 2016 22:59
Onlarca Siyonist Yerleşimci Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

İşgal polisinin bu sabah kontrolündeki El-Mağaribe Kapısı'nı açmasıyla Mescid-i Aksa'ya giren Yahudi yerleşimcilerin sayısının 51'e ulaştığı ifade edildi.

Baskına katılan yerleşimcilerden birinin Mescid-i Aksa'nın avlusunda ayin yapma girişiminde bulunduğu ve Mescid-i Aksa bekçilerinin Yahudi yerleşimciye engel olarak işgal polisi tarafından Es-Silsile Kapısı'ndan çıkarılmasını sağladıkları kaydedildi.

Mescid-i Aksa'ya bu sabah baskın düzenleyenlerin arasında 27 Yahudi öğrencinin de olduğu ve Mescid-i Aksa avlusunda sözde heykel hakkında bilgi aldıkları belirtildi.

İşgal polisi Ramazan başından bu yana Yahudi yerleşimcilerin sabah saat 7.30'dan 11.00'e kadar devam eden zaman diliminde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemelerine izin veriyor.

Öğle namazından sonraki zaman diliminde ise Ramazan münasebetiyle cemaatin çok olması nedeniyle baskınlara izin verilmiyor.

Quds Press Haber Ajansı'nın verilerine göre, Ramazan ayının başından bu yana Mescid-i Aksa'ya 562 işgalcinin baskın düzenlediği bildirildi.

fiem

Yorumlar