Gasıp İsrail Rejimi On Binlerce Evin Yıkılmasına Yol Açacak Planı Kabul Etti

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren Araplar Yüksek İzleme Komitesi, işgal hükümetinin inşaat kurallarını uygulama adı altında on binlerce evin yıkılması tavsiyesini benimsemesi konusunda uyarıda bulundu.  

Görüntülenme: 996 Tarih: 20 Haziran 2016 06:52
Gasıp İsrail Rejimi On Binlerce Evin Yıkılmasına Yol Açacak Planı Kabul Etti

Komitenin dün (19 Haziran Pazar) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, kararın işgal rejimi Maliye Bakanı Moşe Kehlun'un Araplara ait on binlerce evin yıkılmasının onaylanarak "Azınlıklara Ekonomik Destek Planı"nın uygulanmasını şart koşmasından sonra alındığı belirtildi.

Planın Araplara düşmanlıklarıyla tanınan iki bakan tarafından hazırlandığına dikkat çeken komite, "Başta Netanyahu olmak üzere işgal hükümetindeki hava bu" dedi.

Plan uyarınca planlama ve inşaat komitelerinin yetkilerinin yıkım kararları için Arap bölgelerindeki yerel yönetimlere devredileceği, yıkım kararı verilen evlerin yıkımının mahkemelerce durdurulmasının önlenmesi için bazı kanuni değişiklikler yapılacağı bildirildi.

Komite, planın Netanyahu hükümetinin ne derece ırkçı bir hükümet olduğunu bir kez daha gösterdiğini, işgal yönetiminin on binlerce evi yıkmayı planlamakla kalmayıp bu işi Arap bölgelerindeki yerel yönetimlere yaptırtmak istediğini söyledi.

fiem

Yorumlar