Siyonist Rejim Batı Yaka'da 12 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda bir ailenin tüm fertlerini ve özgürlüğe kavuşmuş eski esirleri gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 914 Tarih: 20 Haziran 2016 00:16
Siyonist Rejim Batı Yaka'da 12 Filistinliyi Gözaltına Aldı

Batı Yaka'nın güneyindeki El-Halil vilayetinde işgal güçleri yedi eski esiri gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında hatip, davetçi ve gazeteci de olduğu bildirildi.

Bu arada Filistinli gençlerin bu sabah (20 Haziran) erken saatlerde El-Halil'in kuzeyinde işgal ordusuna ait bir askeri kuleye molotof kokteyli attığı ifade edildi.

El-Halil'in kuzeyindeki Beyt Ummer beldesinden görgü tanıkları ve yerel kaynaklar, Filistinli gençlerin beldenin güneydoğu girişindeki gözetleme kulesine ondan fazla molotof kokteyli attığını, kulede yangın çıktığını ve alevlerin kulenin her yanını sardığını söyledi.

İşgal ordusu ise yayınladığı bildiride 12 Filistinlinin gözaltına alındığını ve gözaltına alınanlardan beşinin direniş faaliyetlerine karıştığını öne sürdü.

İşgal güçlerinin ayrıca Nablus'un güneyindeki Kasra beldesinde bu sabah erken saatlerde evine baskın düzenlediği Filistinli bir ailenin tüm fertlerini gözaltına aldığı bildirildi.

fiem

Yorumlar