El-Halil Sakinleri Şehit Arif Ceradat'ı Kalabalık Bir Törenle Toprağa Verdi

Batı Yaka'nın El-Halil vilayetine bağlı Sair beldesinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmada yaralanan ve tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit olan Arif Ceradat dün (20 Haziran Pazartesi) binlerce kişinin katıldığı kalabalık bir cenaze töreniyle toprağa verildi.  

Görüntülenme: 1021 Tarih: 21 Haziran 2016 14:10
El-Halil Sakinleri Şehit Arif Ceradat'ı Kalabalık Bir Törenle Toprağa Verdi

Cenaze korteji 22 yaşındaki şehit gencin naaşını El-Halil'deki El-Ehli Hastanesi'nden alarak Sair beldesindeki evine götürdü. Ailesinin şehit gence son kez bakmasının ve veda etmesinin ardından El-Iys Camii'nde cenaze namazı kılınan Ceradat beldedeki Şehitler Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze törenine katılanlar Filistin bayrakları taşıyarak, Ceradat'ın engelli olmasına rağmen işgal güçlerince şehit edilmesine tepkilerini dile getirdi ve şehit gencin intikamını alması için direniş güçlerine çağrıda bulunan sloganlar attı.

Arif Ceradat, 4 Mayıs'ta Sair beldesinde işgal güçleriyle belde sakini gençler arasında yaşanan çatışmalar sırasında işgal askerlerinin attığı kurşunla yaralanmıştı. 

Ceradat'ın şehit olmasıyla birlikte Kudüs İntifadası'nın 1 Ekim 2015'te başlamasından bu yana Sair beldesi sakinlerinden şehit olanların sayısının 13'e, El-Halil şehitlerinin sayısının 63'e ve toplam şehit sayısının ise 219'a yükseldiği bildirildi.

fiem

Yorumlar