Siyonist Güçler Ramallah'ın Batısında Filistinli Bir Genci Şehit Etti

Ramallah kentinin batısındaki Beyt Lukya beldesinde bu sabah (21 Haziran Salı) erken saatlerde işgal güçlerinin açtığı ateşle bir çocuk şehit oldu ve dört kişi de yaralandı. Yaralılardan ikisinin kardeş olduğu ifade edildi.  

Görüntülenme: 1179 Tarih: 21 Haziran 2016 20:52
Siyonist Güçler Ramallah'ın Batısında Filistinli Bir Genci Şehit Etti

İşgal güçlerinin Tulkerem'deki Nuru Şems Mülteci Kampı'na düzenlediği baskın sırasında ise üç kişi yaralandı ve bir kişi işgal güçlerince gözaltına alındı.

İşgal güçleri, Kalkiliya'nın doğusundaki Hıcce beldesinde de şehit ailesine ait evi yıktı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, bir kişinin şehit olduğunu ve dört kişinin de yaralandığını, yaralılardan üçünün İsrail hastanelerine kaldırıldıklarını ve bazılarının durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin 443 nolu yolda iki araca ateş açtığını, bir gencin şehit olduğunu ve diğerlerinin yaralandığını ifade etti.

Ramallah'taki medya kaynakları şehidin Beyt Ur Et-Tahta köyü sakinlerinden 15 yaşındaki Mahmud Rafet Bedran olduğunu ve Yahudi yerleşimcilerin araçlarının taşlanması üzerine işgal güçlerinin olay yerinde gördükleri gence taş attığı iddiasıyla ateş açtığını bildirdi.

İşgal güçlerinin sabah erken saatlerde Tulkerem'deki Nuru Şems Mülteci Kampı'na düzenlediği baskın sırasında işgal askerleriyle kamp sakini gençler arasında çatışmaların yaşandığı, işgal güçlerinin gençlere ateş açtığı ve çok sayıda göz yaşartıcı bomba attığı, çatışmalar sırasında üç Filistinlinin yaralandığı ve yaralıların Tulkerem'deki Şehit Sabit Sabit Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.

İşgal güçlerinin baskın sırasında ayrıca Mehdi Feyyad isimli Filistinli genci gözaltına aldığı kaydedildi.

Öte yandan işgal güçleri Kalkiliya'nın doğusundaki Hıcce beldesine baskın düzenleyerek yaklaşık üç ay önce Yafa'daki bıçaklama eylemini gerçekleştiren şehit Beşşar Musaliha'nın evini yıktı.

fiem

Yorumlar