Sair Beldesi Halkı Hamas Liderinin Gözaltına Alınmasını Engelledi

Batı Yaka'nın kuzeyindeki Nablus kentinin doğusunda yer alan Salim beldesi sakinleri bu sabah (21 Haziran Salı) erken saatlerde Koruyucu Güvenlik biriminin İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Avadullah İştiye'yi gözaltına alma girişimine engel oldu.  

Görüntülenme: 1074 Tarih: 21 Haziran 2016 04:01
Sair Beldesi Halkı Hamas Liderinin Gözaltına Alınmasını Engelledi

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, 50 yaşındaki Avadullah İştiye'yi gözaltına almak için beldeye baskın düzenleyen Koruyucu Güvenlik birimi görevlileriyle belde sakinleri arasında çatışma çıktı.

Kaynaklar, Koruyucu Güvenlik birimi görevlilerinin İştiye'nin evini ve kardeşlerinin evlerini kuşattığını, evlere baskın düzenleyerek arama yaptığını ve evlerin altını üstüne getirerek eşyalara zarar verdiğini söyledi. Koruyucu Güvenlik biriminin beldede ayrıca bir camiye de baskın düzenlediği ve camide arama yaptığı ifade edildi.

Belde sakinlerinin Koruyucu Güvenlik birimi görevlilerine direndiği, taş ve boş cam şişe attığı, zaman zaman görevlilerle halk arasında yumruklaşmaların yaşandığı, beldeye ek kuvvet gelmesine rağmen halkın Hamas lideri İştiye'nin gözaltına alınmasına izin vermediği bildirildi.

Hamas liderlerinden Avadullah İştiye'nin işgal zindanlarında uzun yıllar yatan eski esirlerden olduğu ve siyasi görüşleri nedeniyle Filistin Yönetimi güvenlik birimlerince daha önce de birkaç kez gözaltına alındığı kaydedildi.

fiem

Yorumlar