Gazeteci Ebu Zeyd Kefaletle Serbest Bırakılacak

Nablus kentindeki İstinaf Mahkemesi, bugün (21 Haziran Salı) El-Aksa televizyonu muhabiri gazeteci Tarık Ebu Zeyd'in kefaletle serbest bırakılmasına karar verirken, Gazze'de de gazeteci Ebu Zeyd'e destek gösterisi düzenlendi.  

Görüntülenme: 1059 Tarih: 21 Haziran 2016 11:05
Gazeteci Ebu Zeyd Kefaletle Serbest Bırakılacak

Gazeteci Ebu Zeyd'in babası Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, mahkemenin oğlunun avukatının geçen Perşembe günü yaptığı başvuruyu kabul ettiğini ve Nablus'tan bir tacirin kefaletiyle serbest bırakılmasına karar verdiğini söyledi.

Filistinli gazetecinin babası, kararın uygulanmasının yarına bırakılmaması için gazeteci Tarık Ebu Zeyd'e 5000 dinar ile kefil olacak Nablus'tan bir tacir bulmaya çalıştıklarını ifade etti.

Gazeteci Tarık Ebu Zeyd, geçen ayın ortalarında Filistin Yönetimi'ne bağlı Genel İstihbarat birimi tarafından devletin saygınlığına zarar veren asılsız haberler yayınlamak suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Nablus'taki Sulh Mahkemesi, geçen Perşembe günü gazeteci Ebu Zeyd'in gözaltı süresini üçüncü kez ve 15 gün süreyle uzatmıştı.

Bu arada, gazeteci Tarık Ebu Zeyd'e destek için bugün öğleden önce Gazze'de düzenlenen gösteriye katılan gazeteciler, meslektaşlarının derhal serbest bırakılmasını istedi.

fiem

Yorumlar