Ürdün İle Filistin Arasında Ekonomik Yakınlaşma

Ürdün Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Cevad El-Anani, Ürdün Hükümeti'nin iki ülke arasındaki ticaret hacminin gelişmesi için Ürdün ve Filistin arasında serbest bölge kurulmasını onayladığını açıkladı.  

Görüntülenme: 3728 Tarih: 21 Haziran 2016 23:32
Ürdün İle Filistin Arasında Ekonomik Yakınlaşma

Filistin Ekonomi Bakanı Abir Avde ile görüşen El-Anani, Ürdün Hükümeti'nin Filistinli yetkililerle koordineli olarak serbest bölge için gerekli teknik altyapıyı hazırlamaya çalıştığını söyledi.

Ürdün ve Filistin arasındaki ticaret hacminin oldukça düşük olduğunu belirten El-Anani, Ürdün ürünlerinin Filistin pazarlarına ulaşması için ortak çalışma yapılması gerektiğini bildirdi.

El-Anani, Amman ve Ramallah arasında Paris Protokolü dışında ihracı yapılabilecek ürünlerin listesinin belirlenebileceğini kaydederek, İsrail'in iki ülke arasındaki ticarete koyduğu kısıtlamaların azaltılması için ortak çalışma yürütülmesi çağrısında bulundu.

Oslo Anlaşması'na ek olarak imzalanan Paris Protokolü, Ürdün ve Filistin Yönetimi kontrolündeki bölgeler arasındaki ticaret hacminin artırılmasına izin vermiyor.

Filistin Ekonomi Bakanı Abir Avde de Filistin pazarlarındaki İsrail ürünlerinin yerine Ürdün ürünlerini koymak istediklerini söyledi.

fiem

Yorumlar