Siyonist İşgal Güçleri Ramazan’ın Başından Şimdiye Kadar 330 Filistinliyi Tutukladı

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, oruç ayının hürmetini çiğneyen işgal güçlerinin Batı Yaka’nın her tarafında Filistinlilere yönelik operasyonlarını sürdürdüğünü, cezaevlerinde esirlere saldırdığını ve Ramazan’ın başından şimdiye kadar 330 kişiyi tutukladığını belirtti.  

Görüntülenme: 1182 Tarih: 25 Haziran 2016 15:01
Siyonist İşgal Güçleri Ramazan’ın Başından Şimdiye Kadar 330 Filistinliyi Tutukladı

Araştırma merkezinin yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan basın açıklamasında, işgal güçlerinin Batı Yaka’nın birçok şehir, belde ve köyüne yaptığı baskın ve aramalarda onlarca çocuk, kadın, yaşlı, genç, hasta ve eski esiri tutukladığı ifade edildi.

Yapılan açıklamaya göre Ramazan ayı içinde tutuklanan 330 kişiden 60’ı çocuk, 21'i kadın ve genç kız. Tutuklananlar arasında 10 yaşında bir çocuk bulunurken, kadınlar arasında da zindanlarda çocukları olan 3 anne var.

Gazze Şeridi balıkçılarını rahat bırakmayan işgal güçleri bu süre içinde denizde balık avlayan 13 Gazzeli balıkçıyı tutukladı.

Ekim 2015’te başlayan intifadayı bastırmak için operasyonlarını sürdüren işgal güçleri gençleri sindirmek, iradelerini kırmak ve direniş bilinçlerini yok etmek için şimdiye kadar onlarca Filistinliyi tutuklayıp ağır sorgulardan geçirdikten sonra zindana attı.

fiem

Yorumlar