Hamas Heyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Ne Görüştü?

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Türkiye'nin işgal rejimiyle ilişkilerinin düzelmesi için yürütülen müzakerelerden Filistin halkının beklentilerini ve özellikle Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın kaldırılması isteğini Türkiye'deki yetkililere iletti.  

Görüntülenme: 1609 Tarih: 26 Haziran 2016 13:22
Hamas Heyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Ne Görüştü?

Hamas Hareketi, dün (25 Haziran Cumartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal ve beraberindekilerin Türkiye'ye yaptıkları iki günlük ziyarette Türk yetkililere Filistin halkının taleplerini ve özellikle de Gazze ablukasının kaldırılması talebini ilettiğini ve Türkiye'nin bu konuda başarılı olmasını temenni ettiğini ifade etti.

Bildiride, Meşal başkanlığındaki Hamas heyetinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüştüğü, görüşmelerde Filistin davasıyla ilgili son gelişmelerin ve iki ülkenin de çıkarına olan ortak konuların ele alındığı, Hamas heyetinin Yıldırım başkanlığında kurulan yeni hükümeti kutladığı belirtildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Hamas ile ilişkileri kesme talebini kabul etmeyeceklerini dile getirmişti.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin işgal rejimiyle ilişkilerin yeniden normalleştirilmesi için Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın kaldırılması şartından vazgeçmediğini bildirmişti.

fiem

Yorumlar