Siyonist Rejim Polisi Mescid-i Aksa'da İtikaftaki Cemaate Saldırdı

İşgal güçlerinin bu sabah (26 Haziran Pazar) Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek göz yaşartıcı bomba atması ve itikaftaki cemaate saldırması üzerine cemaatten yaralananlar olduğu bildirildi.  

Görüntülenme: 2097 Tarih: 26 Haziran 2016 16:58
Siyonist Rejim Polisi Mescid-i Aksa'da İtikaftaki Cemaate Saldırdı

Yahudi yerleşimcilerden bir grubun bu sabah işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesi üzerine Mescid-i Aksa'da bulunan cemaatin baskına tepki gösterdiği, bunun üzerine işgal polisinin cemaatin üzerine göz yaşartıcı bomba attığı ve coplarla saldırdığı ifade edildi.

Filistin Kızılayı, işgal polisinin saldırısı sonucu Mescid-i Aksa'da itikaf yapan cemaatten en az beşinin yaralandığını, bazılarının mermiyle yaralandığını ve bazılarının da bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini, cop darbeleriyle yaralananların da olduğunu açıkladı.

İşgal yönetiminin Ramazan'ın son on gününde Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine izin vermeyeceği haberlerinin ardından yerleşimcilerin bu sabah işgal güçleri himayesinde düzenlediği baskın işgal yönetiminin Mescid-i Aksa'ya Ramazan'ın son günlerinde de baskın düzenlenmesini desteklediği yönünde yorumlara yol açtı.

Mescid-i Aksa'da bulunan cemaatin Yahudi yerleşimcilerin baskınını yüksek sesle tekbir getirerek protesto ettiği bildirildi.
 
 
fiem

Yorumlar