Gasıp İsrail Güçleri Bu Sabah El-Arakib Köyünü 100'üncü Kez Yıktı

İşgal rejimi İçişleri Bakanlığı müfettişleri işgal güçleri eşliğinde bugün (29 Haziran Çarşamba) En-Nakab bölgesinde bulunan ve işgal yönetimi tarafından yasal yerleşim alanı sayılmayan El-Arakib köyünü bir kez daha yıktı.  

Görüntülenme: 1452 Tarih: 29 Haziran 2016 04:59
Gasıp İsrail Güçleri Bu Sabah El-Arakib Köyünü 100'üncü Kez Yıktı

Yerel kaynaklar, bedevilerin yaşadığı köyün Temmuz 2010'dan bu yana işgal güçlerince 100'üncü kez yıkıldığını bildirdi.

İşgal polisinin ve yıkım ekiplerinin üç gün önce evleri yıkıldığı için köy mezarlığına sığınan ailelere yönelik provokatif davranışlarda bulunduğu ifade edildi.

İşgal güçlerinin En-Nakab bölgesinde yer alan El-Arakib köyünün evlerini yıkarak köy sakinlerini zorla göç ettirmeyi ve bölgeye Yahudi yerleşimcileri yerleştirmeyi amaçladığı belirtildi.

El-Arakib köyünün 1948'de işgal edilen Filistin topraklarının güneyindeki En-Nakab bölgesinde bulunan ve işgal yönetiminin yasal yerleşim alanı kabul etmediği 51 köyden biri olduğu kaydedildi.

İşgal yönetiminin hedefindeki En-Nakab bölgesinde çoğu köylerde ve mezralarda yaklaşık 250 bin Filistinli yaşıyor. İşgal yönetimi bazıları yüzlerce yıl önce kurulan köyleri yasal yerleşim alanı kabul etmediği için elektrik, su ve benzeri hizmetlerden mahrum bırakıyor.

fiem

Yorumlar