Siyonist rejim parlamentosu Knesset’tin, Haziran ayında Almanya’da kabul edilen Ermeni soykırımını inkar yasasına özenerek benzer bir yasa çıkarmak üzere Salı günü toplanacağı öğrenildi.
16 Mayıs’ta parlamento sözcüsü Yuli-Yoel Edelstein’ın teklifiyle gündeme gelen konunun, İsrail ile Türkiye arasında gerçekleşen "normalleşme" anlaşmasına rağmen gündemden düşmemesi üstelik Fransa'da alel acele bir kararla onaylanan benzer bir yasanın hemen ardından gündeme geliyor oluşu, tepki çekti.
işgal altındaki Filistin topraklarında yaşayan İsrail Ulusal Ermeni Komitesi lideri Yakup Sivan konuyla ilgili çabalarını aktarırken bu sürece gelinmesi için çok çalıştıklarını söylüyor ve "kendileri de acı bir soykırıma maruz kalmış olan Yahudi toplumunun Ermeni soykırımını tanıması ahlaki bir zorunluluktur" diyerek Knesset'teki yöneticilere güvendiğini ifade ediyor.
Siyonist rejim Azerbaycan büyükelçisi ise konunun medyaya yansıması ve tepki toplaması üzerine bir açıklama yaparak Türkiye ile İsrail arasında "Ermeni meselesinin" bir sorun olarak görülemeyeceğini belirtti ve İsrail'de her görüşten insan olduğunu dolayısıyla kimilerinin de "Ermeni soykırımı" iddialarının yasalaşması için çalıştığını fakat böyle bir şeyin asla söz konusu olamayacağını ifade etti.
Öte yandan Fransa parlamentosunda önceki gün gerçekleşen oylamada “Ermeni soykırımı” iddiaları resmen tanınarak; “soykırım” iddialarını reddeden Fransız vatandaşlarına öngörülen cezai yaptırımın kanunlaşması için yasal süreç başlatılmış oldu.
Almanya'nın Haziran ayı başında "Ermeni soykırımı" iddialarını tanıyan yasa taslağını onaylaması üzerine Dışişleri Bakanlığı tepki olarak, Almanya büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nu geri çekmişti.
İSLAMİANALİZ