Siyonist Yerleşimciler Selfit'in Batısında Arazi Tesviyesi Yaptı

Selfit'in batısındaki Brugin beldesinin kuzeyinde kurulu Brukhin Yahudi Yerleşkesi sakini yerleşimciler bu sabah (3 Haziran Pazar) yerleşkeyi genişletme planı kapsamında bölgede arazi tesviyesi yaptı.  

Görüntülenme: 931 Tarih: 03 Temmuz 2016 17:04
Siyonist Yerleşimciler Selfit'in Batısında Arazi Tesviyesi Yaptı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, Yahudi yerleşimcilere ait greyderlerin Selfit'in batısındaki Brugin ve Bidya beldeleriyle Sarta köyü topraklarında daha çok Yahudi yerleşim birimi inşası için arazi tesviyesi yaptığı görüldü.

Filistinli araştırmacı Halid Meali, muhabirimize yaptığı açıklamada, Selfit'in beldelerinde ve köylerinde Yahudi yerleşim birimi inşası faaliyetlerinin hiç durmadığını söyledi.

Meali, Selfit vilayetindeki 18 yerleşim bölgesinde bulunan 24 Yahudi yerleşkesinin Filistinlilere ait arazilerin sürekli kan kaybetmesine yol açtığını ifade etti.

İşgal hükümetinin Brukhin Yahudi Yerleşkesi'nin yüzlerce yeni konutla genişletileceğini daha önce açıkladığını belirten Meali, Filistinli çiftçilere ait arazilerde çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

fiem

Yorumlar