Siyonist Güçler Batı Yaka ve Kudüs'te Bu Sabah 17 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (3 Temmuz Pazar) erken saatlerde, Batı Yaka ve Kudüs'ün çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda 17 kişiyi gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1696 Tarih: 03 Temmuz 2016 13:22
Siyonist Güçler Batı Yaka ve Kudüs'te Bu Sabah 17 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçlerinin Kudüs kentinde bu sabah 9 Filistinliyi evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı ifade edildi.

İşgal polisi konuyla ilgili yayınladığı bildiride, gözaltına alınanların geçtiğimiz günlerde Mescid-i Aksa'da düzeni bozma ve taş atmak, Silvan beldesinde işgal polisine saldırmak ve Cuma günü Babu'l-Amud'da yaşanan çatışmalara katılmak ile suçlandıklarını söyledi.

Geçen hafta Mescid-i Aksa'da ve Eski Belde'de olayların başlamasından bu yana 58 kişinin gözaltına alındığını kaydeden işgal polisi, işgal güçlerine taş atan gençlerin yakalanması için soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

İşgal polisi Ramazan'ın son on günü El-Mağaribe Kapısı'nı Yahudi yerleşimcilere açmayacağına dair Vakıflar İdaresi'ne söz vermesine rağmen geçen hafta Pazar gününden itibaren yerleşimcilerin baskınlarına izin vermiş ve bu nedenle Mescid-i Aksa'da çatışmalar yaşanmıştı.

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda da 8 kişiyi gözaltına aldı.

fiem

Yorumlar