Siyonistler ve Yandaşları Berlin Kudüs Günü'nü Provoke Etmek İstedi(VİDEO-FOTO)

Alman asıllı Müslüman Jürgen Grassmann'ın kurduğu Kudüs Günü Platformu'nun organize ettiği etkinlik, Berlin Adenauerplatz'ta Dünya Kur'an’ı güzel okuma birincisi Hasan Sadıki’nin Kur'an tilavetiyle başladı.  

Görüntülenme: 2699 Tarih: 03 Temmuz 2016 02:26
Siyonistler ve Yandaşları Berlin Kudüs Günü'nü Provoke Etmek İstedi(VİDEO-FOTO)

Almanya'nın Başkenti Berlin'de Dünya Kudüs Günü münasebetiyle düzenlenen etkinlik yoğun bir katılımla gerçekleşirken, etkinliğe katılanlar, Siyonistlerin LGBT'liler gibi sapkın marjinal gruplardan oluşturduğu koalisyon üyelerinin giriştiği provokasyon çabalarını boşa çıkardı.

Ramazan'ın son haftasına denk gelen Dünya Kudüs Günü münasebetiyle Berlin'de binlerce kişinin katılımıyla bir yürüyüş etkinliği düzenlendi.

"Hiç kimse beni Kudüs Davasından vazgeçiremez"

Alman asıllı Müslüman Jürgen Grassmann'ın kurduğu Kudüs Günü Platformu'nun organize ettiği etkinlik, Berlin Adenauerplatz'ta Dünya Kur'an’ı güzel okuma birincisi Hasan Sadıki’nin Kur'an tilavetiyle başladı.

Daha sonra bir konuşma yapan Kudüs Günü Platformu Başkanı Jürgen Grassmann, Siyonist lobinin resmi makamlara yaptığı baskıdan dolayı yürüyüş izni almakta büyük zorluklar yaşadıklarını aktararak, özellikle şahsının ve ailesinin muhtelif alanlarda mağdur edildiğini söyledi.

Kendisini engellemek isteyenlere meydan okuyan Grassmann, "Beni hiçbir şey ve hiç kimse Kudüs davasından vazgeçiremez ve sağ olduğum müddetçe bu organizede ben de olacağım." dedi.

Konuşmanın ardından göstericiler Yahudileri temsilen yürüyüşe destek için Londra'dan gelen Yahudi Hahamların öncülüğünde Wittenbergplatz'a doğru yaptığı yürüyüşle başladı.

Göstericiler Siyonistlerin provokasyonunu boşa çıkardı

"Biz barış istiyoruz, Gazzecan çekişiyor, çünkü çocuk ve kadınlar öldürülüyor" gibi sloganlar eşlinde yürüyen göstericilere, yolun kenarında duran Siyonistlerin LGBT'liler gibi sapkın marjinal gruplardan oluşturduğu koalisyon üyeleri tarafından çirkin hakaretler yapıldığı görüldü.

Provokatörlerin hakaretleri üzerine oluşan gerginlik, etkinliği organize edenlerin araya girmesiyle yürüyüşe kalındığı yerden devam edildi.

Wittenbergplatz'a gelindiğinde tekrar Hasan Sadıki Kur'an okudu. Kudüs Günü Platformu tarafından basın bildirisi okundu. Batı medyasının İslam ve terörün bir arada zikredilmesine tepki gösterilen bildiride, 'Neden Filistin'de masum sivil halkı katleden, yurdunu işgal eden İsrail'in yaptığı terör görmezden geliniyor. Neden İsrail ile terör bir arada zikredilmiyor?" vurgusu yapıldı.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı Kudüs Günü etkinliği, okunan bildirinin ardından olaysız sona erdi.

Bu arada "Kudüs Günü'ne Hayır" koalisyonunun yaptığı karşı gösteride ilginç simaların bir araya geldiği görüldü. İsrail büyükelçisi Yakov Hadas-Handelsman'ın da hazır bulunduğu karşı eylemde, Berlin İçişleri Senatörü Frank Henkel, Yeşiller Partisinden Volker Beck ve Sol Parti'den Petra Pau da Siyonistlerin karşı gösterisine desek verdi. (Ahmet Bayram – İLKHA)

 



 

Yorumlar