İngiltere Savaş Suçlusu Livni'ye Dokunmadı

Merkezi İngiltere'de bulunan Arap İnsan Hakları Örgütü, 2008 sonunda Gazze Şeridi'ne açılan savaşta savaş suçu işlemekle suçlanan Tzipi Livni'ye İngiliz hükümetinin özel dokunulmazlık sağlamasını kınadı.  

Görüntülenme: 1127 Tarih: 04 Temmuz 2016 16:26
İngiltere Savaş Suçlusu Livni'ye Dokunmadı

Arap İnsan Hakları Örgütü, bugün (4 Temmuz Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, daha önce görülmemiş bir durumun yaşandığını, büyük suçlar biriminden bir subayın 30 Haziran'da İngiltere dışında bulunan Livni'ye telefon ederek İngiltere'ye gelip gelmeyeceğini sorduğunu, Livni'nin Haaretz gazetesinin düzenleyeceği konferansa katılmak üzere geleceğini söylemesi üzerine subayın gönderdiği e-maille Livni'yi ifade vermeye çağırdığını belirtti.

Bildiride ayrıca, ifade vermeye çağrı e-mailinin ulaşmasının ardından işgal hükümetinin seferber olduğu ve işgal rejimi büyükelçiliğinin ilgili birime Livni'nin ifade vermeye gelmeyeceğini ilettiğini, elçiliğin baskısıyla İngiliz hükumetinin Livni'ye özel dokunulmazlık sağladığı ve bu sayede Livni'nin konferansa katıldığı kaydedildi.

Arap İnsan Hakları Örgütü, bu gibi büyük suçlarda zanlıya önceden haber verilmesinin alışılmış bir durum olmadığına, normalde Livni'nin ülkeye giriş yaptığında gözaltına alınması gerektiğine dikkat çekti.

fiem

Yorumlar