Şeyh Mahir Hammud'dan Kudüs Günü Hutbesi:''Ümmeti Birleştirecek güç Kudüs'tür''

Lübnan’ın önde gelen Sünni alimlerinden olan, Sayda şehri Kudüs Camii imamı Şeyh Mahir Hammud bu haftaki Cuma hutbesinde Kudüs Günü’ne ve bu günün önemine değindi. 

Görüntülenme: 2623 Tarih: 04 Temmuz 2016 21:45
Şeyh Mahir Hammud'dan Kudüs Günü Hutbesi:''Ümmeti Birleştirecek güç Kudüs'tür''

Şeyh Mahir Hammud’un 1 Temmuz 2016 tarihli Cuma hutbesi şöyle: 
 
“Fitnenin dört bir yanımızı çepeçevre kuşattığı böyle bir zamanda “Kudüs Günü”nü ihya etmek şer’i görevlerden biri haline geliyor. Temennimiz, bu günün ümmetin dirilişine ve yolunu doğrultmasına vesile olması, böylece tüm gücün, çabanın, silahların İsrail’e, onu destekleyen müstekbirlere ve batının oyunlarına boyun eğen Araplara yöneltilmesi yönündedir.  
 
Kudüs Günü bir kişinin ya da bir liderin yüceltilmesini hedefleyen bir gün değildir. Kudüs Günü bir grubun başka bir gruba olan üstünlüğünü kanıtlama ya da toplumumuzda bölünmelere yol açmayı hedefleyen bir gün de değildir. Kudüs Günü işgale ve Siyonist zulmüne karşı mücadele eden direnişe, Filistin halkına ve Filistin davasına destek verme günüdür. Kudüs Günü’nde tüm fıkhi farklılıklar ve tarihi anlaşmazlıklar bir kenara koyularak ortak değerler etrafında bir araya gelinmelidir. 
 
Biz Filistin davasının kutsal bir dava olduğu ve yılın en değerli günlerinin de Ramazan ayının son 10 günü olduğu inancıyla, bu günlerin Kudüs bilinciyle ihya edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu bağlamda Kudüs Günü’nde şu hususlara bir kez daha vurgu yapmalıyız:
 
- İsrail Kur’an-ı Kerim’in ve Nebevi Sünnetin ifadesiyle “yok olmaya mahkumdur!”
 
- Cihad ve direniş kurtuluşun yegane yoludur.
 
- Ümmet gücünü vahdetten alır. Ayrılıklar ise başarısızlığa götürür. 
 
- Dünya istikbarının Siyonist rejimi desteklediği böyle bir dönemde, ümmetin tüm gücünü ortaya koyarak bu büyük projeye karşı mücadele etmesi gerekir. 
 
- Mezhebi anlaşmazlıkların her geçen gün daha da büyüdüğü böyle bir süreçte ümmeti birleştirecek olan güç “Kudüs”tür.
 
Direnişin düşmanları Kudüs davasının gerçek ve devamlı bir dava olduğunu, bu davanın Lübnan’da, Filistin’de ve dünyanın dört bir yanında büyük zaferlere imza attığını biliyorlar. Ancak kin, nefret ve dünyevi hırsları gereği bunu yalanlıyorlar. Aynı müşriklerin Rasulullah(sav)’a yaptığı gibi…”
 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar