Hamas'ın Esir Takası Konusundaki Tavrı Net

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Gazze Şeridi'nde esir tutulan işgal askerleri hakkında karşılıksız bilgi verilmeyeceğini bildirerek, işgal yönetimini esir takasında serbest bırakılıp yeniden gözaltına alınan esirleri serbest bırakmaya davet etti.  

Görüntülenme: 1703 Tarih: 04 Temmuz 2016 14:09
Hamas'ın Esir Takası Konusundaki Tavrı Net

Hamas Hareketi aktivistlerinden Hazim Kasım, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, esirlerin özgürlüklerine kavuşmasını sağlamanın Hamas'ın öncelikleri arasında olduğunu söyledi.

Kasım, arabulucunun kimliği ve hareket ile ilişkisi ne olursa olsun Hamas'ın esir takası için şartlarından taviz vermeyeceğini bildirdi.

Hamas Hareketi'nin Şalit'e karşılık binden fazla esirin serbest bırakıldığı esir takası anlaşmasında taleplerinde ısrar ettiğine dikkat çeken Kasım, Hamas'ın ve Gazze halkının esirlerin serbest kalması için birçok sıkıntıya göğüs gerdiğini ve onurlu bir esir takası anlaşmasından başka yol olmadığını söyledi.

Kasım, işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu'nun esir takası konusunda manevra yaptığını ve esir askerlerin aileleriyle oynadığını ifade etti.

fiem

Yorumlar