Frankfurt'ta Kudüs Günü Yürüyüşü Düzenlendi

Almanya'nın Frankfurt şehrinde Offenbach Kur'an ve Ehlibeyt Derneği’nin bu yıl ikincisini organize ettiği Dünya Kudüs Günü yürüyüşü Avrupa’da ilgi odağı oldu. 

Görüntülenme: 2811 Tarih: 04 Temmuz 2016 15:42
 Frankfurt'ta Kudüs Günü Yürüyüşü Düzenlendi

Almanya'nın Frankfurt şehrinde Offenbach Kur'an ve Ehlibeyt Derneği'nin bu yıl ikincisini organize ettiği Dünya Kudüs Günü yürüyüşü Avrupa'da ilgi odağı oldu. Yürüyüş Frankfurt şehrinde yapılmasına rağmen Almanya'nın diğer şehirleri başta olmak üzere Avrupa'nın birçok şehrinden katılım sağlandı.

Yürüyüş Willi-Brand-Platz'dan başlayarak, Friedrich-Ebert -Anlage'ya kadar yaklaşık dört kilometrelik bir mesafeyi kapsadı. Yürüyüş esnasında salavatlar ve tekbirler eşliğinde başta İsrail olmak üzere tüm dünya müstekbirlerine karşı "Kahrolsun İsrail" " Filistin'e özgürlük" "Filistin'den Defolun" " Yemen'den Defolun" "Suriye'den Defolun" "Irak'tan Defolun" "Lebbeyk ya Hüseyin" sloganları atıldı.

Yürüyüşün bitiminin hedeflendiği Friedrich-Ebert-Anlage'de ise bir basın açıklaması yapıldı.

Kur'an'ı Kerim tilavetiyle açılışı yapılan basın açıklamasında; özelde Kudüs, genelde ise emperyalistlerin işgali altındaki tüm coğrafyalara dikkat çekilerek İslam alemi için birlik ve beraberliğin önemine değinildi.

Devamında ise Siyonist İsrail ve işbirlikçilerinin başta Filistin olmak üzere İslam coğrafyasındaki işgal ve zulümlerine vurgu yapılarak bütün Müslümanların birlik beraberlik içinde işgallere dur diyebilmek adına Dünya Kudüs Gününün çok iyi bir fırsat olduğu dile getirildi.

Haber / Kadriye Coşkun Acar

 on4haber

Yorumlar