Mısır, Refah Kapısı'nı Yeniden Açtı

Türkiye'nin gönderdiği insani yardımların Gazze Şeridi'ne ulaşmaya başlamasıyla Mısır yönetimi, Rafah Kapısı'nı dün (5 Temmuz Salı) sabahtan itibaren dört günlüğüne her iki yönde geçişlere açtı.  

Görüntülenme: 1606 Tarih: 06 Temmuz 2016 11:09
Mısır, Refah Kapısı'nı Yeniden Açtı

Mısır "Ortadoğu" Haber Ajansı, Rafah Kapısı'ndaki bir güvenlik yetkilisine dayandırdığı haberinde, mübarek Ramazan bayramında her iki tarafta mahsur kalanların geçişi için kapının dört gün süreyle açık kalacağını bildirdi.
 
Mısır yönetimi Rafah Kapısı'nı beş gün açık tuttuktan sonra dün sabah erken saatlerde kapatmıştı. Beş gün içinde kapıdan 3750 Filistinlinin geçiş yaptığı belirtildi.
 
Ankara ve Tel Aviv arasında varılan mutabakat uyarınca Türkiye'den Gazze halkına gönderilen insani yardımların gemiyle Aşdod Limanı'na ve oradan da tırlarla Kerem Ebu Salim Kapısı'na ulaşmasıyla birlikte sosyal medyada Rafah Kapısı'nın kapalı olmasına dikkat çekilerek Mısır'a ağır eleştiriler yöneltilmişti.
 
Türkiye'den gönderilen yardımların Gazze Şeridi'ne ulaşmasıyla birlikte Kahire'nin Mısır'ın imajının daha fazla zarar görmemesi için Rafah Kapısı'nı açmaya karar verdiği ifade edildi.
fiem

Yorumlar