Mescid-i Aksa'da Bu Sabah 150 Binden Fazla Kişi Bayram Namazı Kıldı

İşgal güçleri Ramazan bayramının ilk günü sabahı yüzbinlerce Filistinlinin Kudüs'e ulaşmasını engellerken bu sabah (6 Temmuz Çarşamba) binlerce Filistinli Mescid-i Aksa'da bayram namazı kıldı.  

Görüntülenme: 2008 Tarih: 06 Temmuz 2016 23:20
Mescid-i Aksa'da Bu Sabah 150 Binden Fazla Kişi Bayram Namazı Kıldı

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi, Quds Press Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, bu sabah Mescid-i Aksa'da bayram namazı kılanların sayısının 150 bini aştığının tahmin edildiğini söyledi.
 
Binlerce Filistinli ailenin sabah erken saatlerden itibaren çocuklarıyla birlikte bayram namazı için Mescid-i Aksa'ya akın ettiği ve bayram hutbesi bitene kadar Mescid-i Aksa ve çevresinin tekbir sesleriyle inlediği ifade edildi.
 
Quds Press Haber Ajansı, Mescid-i Aksa'nın avlusunda dört bir yana dağılan görevlilerin çocukların bayram sevinçlerine ortak olduklarını, çocuklara balon dağıtıp Mescid-i Aksa hakkında bilgi verdiklerini bildirdi.
 
Bayram namazının ardından ailelerin Mescid-i Aksa cemaatine kahve, hurma ve bayram şekeri dağıttıkları belirtildi.
 
İşgal polisi, yayınladığı bildiride, bayram boyunca Kudüs kentinde ve özellikle de doğusunda güvenlik önlemlerinin artırılacağını ve bazı yolların trafiğe kapatılacağını ifade etti.
fiem

Yorumlar