Gazze’nin İmarı İçin Verilen Sözler Yerine Getirilmedi

Filistin uzlaşı hükümeti, 2014 yılında meydana gelen savaşın ardından Gazze’nin imarına destek vereceklerini söyleyen ülkelerin taahhüt ettikleri miktarın sadece %40’ını verdiklerini belirtti.  

Görüntülenme: 1487 Tarih: 09 Temmuz 2016 09:04
Gazze’nin İmarı İçin Verilen Sözler Yerine Getirilmedi

Gazze’nin İmarı İçin Filistin Ulusal Ekibi tarafından yayınlanan raporda, Gazze’nin imarı için yardım taahhüdünde bulunan ülkelerin şimdiye kadar 1.409 milyon dolar verdiklerine ve bunun vaadedilenin %40’ı oranında olduğuna dikkat çekilerek, halen taahhüt edilen 3.507 milyon dolarlık yardımın ödenmesi gerektiği ifade edildi.

Gazze’nin imarı noktasında Kuveyt’in en fazla yardım eden ülke olduğunu ve hükümetin Kuveyt’le birlikte Gazze’deki projeleri takip ettiğini belirten Ulusal Ekip, Gazze’de tamamıyla yıkılan evlerin yeniden imarı için en son İslam Bankası ve Katar ile de anlaşma yaptıklarını kaydetti.

Rapora göre, savaşta 171 bin ev yıkılırken, yerle bir edilen alt yapı için 88 milyon dolara ihtiyaç var. Şimdiye kadar yapılan alt yapı çalışmaları ise sadece %24 oranında.

Savaşta ziraat sektörü 266 milyon dolar zarar ederken, 5.153 tesisini ve işyerini kaybeden ticaret ise 152 milyon dolar zarar etti.

fiem

Yorumlar