Son 6 Ayda Kudüs’te 7 Kişi Şehit Edildi 963 Kişi Tutuklandı

Kudüs’te faaliyet gösteren Vadi Hulve Bilgi Merkezi yılbaşından bu yana Siyonist işgal güçlerinin işgal altındaki Kudüs şehrinde 7 Kudüslüyü şehit ettiğini ve 963 Kudüslüyü de tutukladığını belirtti.  

Görüntülenme: 1706 Tarih: 09 Temmuz 2016 19:17
Son 6 Ayda Kudüs’te 7 Kişi Şehit Edildi 963 Kişi Tutuklandı

Vadi Hulve Bilgi Merkezinin Kudüs’teki ihlallerle ilgili hazırladığı raporda, işgal güçlerinin şehitleri yedi Kudüslünün çoğunu eyleme niyet ettikleri iddiasıyla öldürdüğü belirtilerek, işgal güçlerinin bu kişileri öldürmek yerine tutuklama şansının olduğu halde onları tutuklamayıp şehit ettiği ve silahı ilk tercih olarak kullandığı ifade edildi.

Rapora göre işgal güçleri şehitlerin ailelerini cezalandırmak için de şehitlerden 6’sının cenazesini hâlâ elinde bulunduruyor.

Bu süre içinde tutuklama operasyonlarını da sürdüren işgal güçleri 2016 yılının ilk yarısında 963 kişiyi tutukladı. Bunlardan 147’si kadın, 58’i yaşlı ve 32’si 12 yaşından küçük olmak üzere 366’sı çocuk.

Vadi Hulve Bilgi Merkezi yayınladığı raporda işgal güçleriyle, Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa baskınlarına da bir bölüm ayırarak, işgal üçlerinin Ramazan’ın son on gününde bu kutsal mabede saldırıp cemaati darp ettiklerini, göz yaşartıcı bomba ve biber gazı kullandıklarını, saldırı sonucu onlarca kişinin gazlardan etkilendiğini kaydetti.

Kudüs halkını Mescidi Aksa’dan uzaklaştırmak için yargıyı da kullanan işgal yönetimi bu süre içinde 143 Kudüslü vatandaşa Aksa’dan uzaklaştırma cezası verdi.

fiem

Yorumlar