Filistin Esir Kulübü Başkanı Kaddura Faris Esirler Konusunda Müjde Verdi

Filistin Esir Kulübü Başkanı Kaddura Faris, 2011 yılında yapılan esir takas anlaşmasından daha büyük ve daha kapsamlı bir esir takas anlaşmasının gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.  

Görüntülenme: 1223 Tarih: 09 Temmuz 2016 05:37
Filistin Esir Kulübü Başkanı Kaddura Faris Esirler Konusunda Müjde Verdi

Batı Yaka’nın Nablus şehrinde esirlerin çocukları için düzenlenen etkinliğe katılan Kaddura Faris yaptığı konuşmada “esir ailelerine, esirlere ve halkımıza müjde vermek istiyorum. Netanyahu ve Lieberman’a rağmen biz yakın bir sevincin eşiğindeyiz. 2011 yılında yapılan esir takasından daha büyük bir takasa şahit olacağız. Ağır ceza alan esirlerimiz özgürlüğe kavuşacak” dedi.

Netanyahu’ya seslenen Kaddura Faris, “esirler için çıkardığınız zalimce ve temelsiz yasalarınız size fayda vermeyecektir. Yakın gelecekte özgürlük esirlerin olacaktır. Esirlerin buradan sizi selamladıklarına şahit olacağız” ifadelerini kullandı.

Netanyahu’nun Filistinlilere yönelik politikasını eleştiren Kaddura, dünyanın en küçük esirleri Dima El-Vavi ve Şadi Ferah’ın zindanlarına girdiği bu rejimin uluslararası platformlarda övünerek insanlığından bahsetmesini garipsediklerini söyledi.

fiem

Yorumlar