Katil İsrail El-Halil Etrafındaki Kuşatmayı Daha da Ağırlaştırdı

Temmuz ayının başında Yahudi yerleşimcilere yönelik yapılan ve bir hahamın ölümü ve üç yerleşimcinin yaralanmasıyla sonuçlanan eylemin ardından El-Halil’i kuşatma altına alan işgal güçleri bugün öğleden sonra Yatta ve Dura beldelerinde ana ve tali bütün yolları trafiğe kapatarak Filistinlilere sıkıntılı anlar yaşattılar.  

Görüntülenme: 1110 Tarih: 10 Temmuz 2016 09:00
Katil İsrail  El-Halil Etrafındaki Kuşatmayı Daha da Ağırlaştırdı

Yatta’daki Yerleşim Birimlerine Karşı Ulusal Komisyon Koordinatörü Ratıb Er-Recub yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin dün öğleden sonra Yatta’daki bütün caddeleri toprak yığıp kapattıklarını, araçları durdurup içindekileri aradıklarını söyledi.

Er-Recub yaptığı açıklamada, barikatların birinde toplanan kalabalığın üstüne göz yaşartıcı bomba yağdıran işgal üçlerinin birçok kişinin etkilenmesine neden olduklarını ifade etti.

Diğer taraftan Dura’nın da ana caddelerini kapatan ve toprak yığarak barikat kuran işgal güçlerinin, gelip geçenlerin kimliklerini tek tek kontrol etmeleri yüzünden uzun kuyrukların oluştuğu belirtildi.

Temmuz ayı başlarında El-Halil’e yakın 60 nolu caddede Yahudi yerleşimcilere yönelik gerçekleştirilen eylemde bir okul müdürü hahamın ölmesi ve üç kişinin de yaralanmasından sonra işgal güçleri halkı cezalandırmak için bölgeyi kordon altına aldılar.

fiem

Yorumlar