Kudüs Seriyyeleri'nden Bir Direnişçi Tatbikat Sırasında Şehit Oldu

İslâmî Cihad Hareketi'nin askerî kanadı durumundaki Kudüs Seriyyeleri'ne mensup bir direnişçinin bugün (10 Temmuz Pazar) sabah cihad çalışmaları esnasında kaza sonucu şehit olduğu haber verildi.  

Görüntülenme: 1845 Tarih: 10 Temmuz 2016 22:33
Kudüs Seriyyeleri'nden Bir Direnişçi Tatbikat Sırasında Şehit Oldu

Kudüs Seriyyeleri tarafından yapılan açıklamada 25 yaşındaki Hasan El-Mısri isimli direnişçinin cihad çalışmaları esnasında meydana gelen kazada hayatını kaybettiği bildirildi; ancak olayın mahiyeti hakkında ayrıntılı bilgi verilmedi.

Filistin tıbbi kaynakları tarafından yapılan açıklamada Hasan El-Mısri'nin kazadan sonra Endonezya Hastanesi'ne getirildiği ancak hastaneye ulaştığı zaman hayatını kaybetmiş olduğu ifade edildi.

Siyonist işgal rejiminin Filistinlilere yönelik saldırıları ve özellikle Gazze bölgesine yönelik tehditleri devam ettiğinden Filistinli direnişçiler de savunma amaçlı eğitim ve hazırlık çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu çalışmalarda zaman zaman kazalar meydana geldiği ve ölüm ya da yaralanmaların olduğu ifade ediliyor. Filistinli direniş grupları bu tür olaylarda hayatlarını kaybedenleri de hazırlık şehidi olarak tanımlıyorlar.

fiem

Yorumlar