Siyonist Rejim Güçleri Batı Yaka ve Kudüs'te 19 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri dün gece ve bu sabah (12 Temmuz Salı) erken saatlerde Batı Yaka ve Kudüs'ün birçok bölgesine baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1025 Tarih: 12 Temmuz 2016 11:00
Siyonist Rejim Güçleri Batı Yaka ve Kudüs'te 19 Filistinliyi Gözaltına Aldı

Baskınlar sırasında 19 Filistinlinin gözaltına alındığı, işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığını ve yaralananlar olduğu ifade edildi.

Nablus kentinin doğusundaki Yusuf'un Kabri bölgesi çevresinde bu sabah erken saatlerde işgalcilerle Filistinliler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Yüzlerce Yahudi yerleşimcinin işgal güçleri himayesinde bölgeye baskın düzenlemesinin ardından çıkan çatışmalarda yaklaşık on kişinin yaralandığı bildirildi.

İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Cenin'e bağlı Burgin beldesine baskın düzenleyerek bir kişiyi gözaltına aldığı ve Kabatya beldesinde de işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandığı belirtildi.

Kalkiliya'da da işgal ordusunun kente baskın düzenlediği ve yedi kişiyi gözaltına aldığı, baskın sırasında yaşanan çatışmalarda Filistinli bir gencin plastik mermiyle yaralandığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin El-Halil'e bağlı köylere ve beldelere dün gece ve bu sabah erken saatlerde düzenlediği baskınlar sırasında işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

fiem

Yorumlar