Siyonistler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi(FOTO)

İşgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskınlarını sürdüren Yahudi yerleşimcilerden 221'i bugün (12 Temmuz Salı) sabah saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi.  

Görüntülenme: 1466 Tarih: 12 Temmuz 2016 13:50
Siyonistler  Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi(FOTO)

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi, 221 Yahudi yerleşimcinin işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında ve iki grup halinde El-Mağaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya girdiğini, yerleşimcilerden bazılarının Mescid-i Aksa'nın avlusunda ayin girişiminde bulunduğunu açıkladı.

Bu arada, işgal güçlerinin baskınlara karşı direndikleri için isimlerini kara listeye aldığı kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa'ya girmelerine yine izin vermediği ve kadın aktivistlerin de Mescid-i Aksa'nın kapılarında oturma eylemini sürdürdükleri ifade edildi.

Mescid-i Aksa'yı bölme planları yapan işgal hükümetinin teşvikiyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerin baskınlar için genellikle cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ettikleri belirtildi.

Bu arada, 1948'de işgal edilen topraklarda faaliyet gösteren İslami Hareket'in başkan yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib, Filistinlilerden Yahudi cemaatlerinin baskın çağrılarına karşı Mescid-i Aksa'ya gitmelerini ve Mescid-i Aksa'yı savunmalarını istedi.

El-Hatib, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa'nın çağrısına kulak vermek gerektiğini söyledi.

اقتحام الأقصى

اقتحام الأقصى

اقتحام الأقصى

اقتحام الأقصى

fiem

Yorumlar