Siyonist Rejim Güçleri El-Halil’de 35 Filistinliyi Tutukladı

Siyonist işgal güçleri, Batı Yaka’nın El-Halil şehrinin orta bölgesinde bulunan Tel Er-Rumeyda Mahallesinde terk edilmiş bir binada “Direniş Sineması” etkinliği düzenleyen 35 aktivisti tutukladığı belirtildi.  

Görüntülenme: 1019 Tarih: 16 Temmuz 2016 18:21
Siyonist Rejim Güçleri El-Halil’de 35 Filistinliyi Tutukladı

Etkinliği düzenleyen Yerleşim Birimlerine Karşı Gençlik Birliği aktivistlerinden Muhammed Ezğir yaptığı açıklamada, çok sayıda işgal askerinin bölgeyi kordon altına aldıktan sonra aralında yabancı aktivistlerin de olduğu birçok kişiyi gözaltına alıp yakın askeri noktalara götürdüklerini söyledi.

Ezğir yaptığı açıklamada, Filistin davasıyla ilgili belgesel filmleri göstermeyi amaçlayan aktivistlerin birkaç ay önce şehit edilen Abdulfettah Eş-Şerif’in şehit olduğu noktaya yakın metruk bir evi seçtiklerini hatırlatarak, bu filmlerle bir taraftan işgale karşı etkinliklere ivme kazandırmak isterken, belgesel filmleri işgal rejimi tarafından gasp edilme tehlikesiyle karşı karşıya olan yerlerde özellikle göstermek istediklerini ifade etti.

Sinema etkinliğine son veren işgal güçleri, daha sonra gençlerin merkez olarak kullandıkları binaya da baskın yaparak burada bulunanları zorla binadan çıkardılar.

fiem

Yorumlar