Hamas'tan Darbeyi Önleyen Türkiye Halkına Tebrik

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), demokrasiye sahip çıkarak ve darbe teşebbüsünü engelleyerek zafer kazanan Türkiye’nin seçilmiş liderlerini ve halkını tebrik ettiklerini belirtti.  

Görüntülenme: 2110 Tarih: 16 Temmuz 2016 23:32
Hamas'tan Darbeyi Önleyen Türkiye Halkına Tebrik

Hamas hareketi konuyla ilgili bugün (16 Temmuz Cumartesi) yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan basın açıklamasında, “Hamas hareketi olarak Filistin halkıyla birlikte kardeş Türkiye halkının demokratik tercihini hedef alan menfur darbe girişimini kınıyoruz. Bu vesileyle büyük Türükiye halkını, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere seçilmiş liderlerini, partilerini, güvenlik güçlerini ve değerli ordusunu demokrasi, özgürlük ve istikrarı koruma adına gerçekleştirdikleri zafer nedeniyle tebrik ediyoruz” dedi.

Hamas yaptığı açıklamanın devamında, Türkiye ile liderlerinin Filistin halkına, adil davasına yaptıkları desteği, Gazze üzerindeki kuşatmayı kaldırmak için gösterdiği çabayı unutmadıklarını ifade etti.

Türkiye’de ordu içinde bir grubun dün bir çok yerde harekete geçip darbe teşebbüsünde bulunmasının ardından, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve diğer liderlerin çağrıları üzerine sokaklara dökülen halk sabaha kadar nöbet tutarak ve direnerek darbeyi başarısız kıldı.

fiem

Yorumlar