Gazze Halkından Türkiye'ye Destek Gösterisi(FOTO)

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın çağrısı üzerine bugün Gazze’nin bütün bölgelerinde halk Türkiye’de meydana gelen darbe teşebbüsünün başarısız kalmasını kutlamak ve Türkiye halkını selamlamak için meydanlara indi.  

Görüntülenme: 2229 Tarih: 16 Temmuz 2016 22:50
Gazze Halkından Türkiye'ye Destek Gösterisi(FOTO)

Meydanlara inen halkın Türkiye bayağıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyib Erdoğan’ın posterlerini ve askeri darbeyi kınayan dövizler taşımaları dikkat çekti.

Gösteride konuşan Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan, Türkiye’de meşru yönetime karşı yapılan darbeyi reddettiklerini söyledi.

Rıdvan yaptığı açıklamada, Türk halkının sokaklara dökülürken etrafında neler olup bittiğini çok iyi anladığını ve bunun farkında olduğunu ifade etti.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) bugün yayınladığı basın açıklamasında, demokrasiye sahip çıkarak ve darbe teşebbüsünü engelleyerek zafer kazanan Türkiye’nin seçilmiş liderlerini ve halkını tebrik ettiklerini belirtti.

Hamas hareketi yaptığı açıklamada, “Hamas hareketi olarak Filistin halkıyla birlikte kardeş Türk halkının demokratik tercihini hedef alan menfur darbe girişimini kınıyoruz. Bu vesileyle büyük Türk halkını, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere seçilmiş liderlerini, partilerini, güvenlik güçlerini ve değerli ordusunu demokrasi, özgürlük ve istikrarı koruma adına gerçekleştirdikleri zafer nedeniyle tebrik ediyoruz” dedi.

Gazze’nin bütün bölgelerinde yapılan eylemlerde konuşan Hamas liderleri darbeyi kınayarak Türkiye halkının yanında olduklarını ifade ettiler.

Hamas yaptığı açıklamanın devamında, Türkiye halkı ile liderlerinin Filistin halkına, adil davasına yaptıkları desteği, Gazze üzerindeki kuşatmayı kaldırmak için gösterdiği çabayı unutmadıklarını ifade etti.
مسيرات غزة وتركيا
مسيرات غزة وتركيا
مسيرات غزة وتركيا
مسيرات غزة وتركيا
مسيرات غزة وتركيا
مسيرات غزة وتركيا
مسيرات غزة وتركيا
FİEM

Yorumlar