Siyonist Yazardan Darbe Yorumu

İsrail’de yayın yapan Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde, Türkiye’de yaşanan darbe girişiminin başarısızlığa uğramasının büyük bir ‘hata’dan kaynaklandığı iddia edildi. 

Görüntülenme: 1670 Tarih: 19 Temmuz 2016 10:58
Siyonist Yazardan Darbe Yorumu

Gazetenin askeri analistlerinden biri olan Ron Ben-Yishai geçtiğimiz Cumartesi yayımladığı raporunda “Eğer darbeciler herkesten önce Recep Tayyip Erdoğan’ı tutuklasalardı sonuç çok daha farklı olurdu. Ancak onlar başka detaylara odaklanarak Erdoğan’a basına konuşmasına fırsat verdiler. Böylece kalabalıklar toplandı” ifadelerini kullandı.

İsrailli yazar Erdoğan’ın canlı yayın üzerinden insanları sokaklara çıkmaya çağırması sonucunda henüz içinde bulundukları durumu ya da darbecilerin gücünü idrak edememiş olan halkın hiç düşünmeden Erdoğan’ın bu davetine olumlu yanıt vererek sokaklara döküldüklerini, bununla da kalmayarak orduyla karşı karşıya gelme cesaretini gösterdiklerinde sonucun zaten belli olduğunu ifade etti. Ben-Yishai “O dakikadan sonra askeri ayaklanmanın başarıyla sonuçlanması bir hayal oldu. Öyle görünüyor ki, darbeciler bu kalabalıkları hesaba katmamışlardı” ifadelerini kullandı.

Yedioth Ahronoth yazarı İsrail basının bu haberlerin üzerini örtmesinin, darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması dolayısıyla oluşan büyük bir hayal kırıklığından kaynaklandığını belirtti. 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar