Han Yunus'ta Kudüs Seriyyeleri Mücahidi Tünel Çökmesi Sonucu Şehid Oldu

Dün (18 Temmuz Pazartesi) akşam saatlerinde Filistin'in Gazze bölgesinin Mısır sınırında yer alan Han Yunus kasabasında bir tünelin çökmesi sonucu İslâmî Cihad Hareketi'nin askerî kanadı durumundaki Kudüs Seriyyeleri'ne mensup mücahitlerden bir kişinin şehit olduğu bildirildi. Olayda iki kişi de yaralandı. 

Görüntülenme: 1961 Tarih: 19 Temmuz 2016 03:31
Han Yunus'ta Kudüs Seriyyeleri Mücahidi Tünel Çökmesi Sonucu Şehid Oldu

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Han Yunus'taki olayda 30 yaşındaki Salih El-Estal şehit olurken iki Filistinli de yaralandı.

İslamî Cihad Hareketi tarafından yapılan açıklamada da şehit olan Salih El-Estal'ın Kudüs Seriyyeleri'ne mensup mücahitlerden olduğu bildirildi.

Han Yunus bölgesinde Mısır'daki cunta yönetiminin araziye denizden kanal açarak deniz suyu akıtması sebebiyle halkın can damarları olarak açtığı tünellerin yanı sıra işgal rejiminin askerî baskınlarına karşı savunma yapma amacıyla inşa edilen tünellerden Mısır sınırına yakın bölgelerde yer alanların da çökmesine neden oluyor. İşgale karşı savunma yapma amacıyla inşa edilen tüneller 2014 savaşında siyonistlerin baskınlarına karşı önemli rol oynamış, onların ileri geçmelerini engellemişti. Şimdi Sisi cuntasının bölgeye verdiği deniz suyu Mısır sınırına yakın yerlerde savunma amacıyla inşa edilen tünelleri de çökertiyor ve bu da tabii ki Filistinlileri üzerken işgalcilerin yüreklerine su serpiyor. 

 

fiem

Yorumlar