Siyonist Rejim Babu'r-Rahme'de Üç Kabri Yıktı

Filistin'de İslâm'ın bütün izlerini ve Müslümanların tüm kültürel miraslarını yok etmeye çalışan siyonist işgal rejimi Kudüs'te Mescidi Aksa'nın bitişiğinde yer alan Babu'-r-Rahme Kabristanı'ndaki üç kabri yıktı. 

Görüntülenme: 1089 Tarih: 20 Temmuz 2016 02:31
Siyonist  Rejim  Babu'r-Rahme'de Üç Kabri Yıktı

İşgal güçlerinin bu kabirleri yıkmaktaki amacının Mescidi Aksa çevresindeki İslâmî izleri tamamen ortadan kaldırarak Mescidi Aksa'yı yahudi mabedine dönüştürme planının alt yapısını hazırlamak olduğu tahmin ediliyor.

İşgal rejimine bağlı Tarihi Eserler ve Doğal Çevre Yönetimi'ne bağlı güçler bugün (19 Temmuz Salı) öğle saatlerinde Sınır Koruma Birliği'ne bağlı askerlerle birlikte Mescidi Aksa'nın bitişiğinde yer alan ve genellikle Kudüs'ün tarihine imza atmış Müslüman liderlerin, dava adamlarının ve ilim adamlarının mezarlarının bulunduğu Babu'r-Rahme Kabristanı'na baskın düzenlediler. Baskında üç mezar yıkıldı.

Kudüs'teki Vakıflar İdaresi'nin basın sorumlusu Firas Ed-Debs yaptığı açıklamada işgal rejimi adına gelen Tarihi Eserler ve Doğal Çevre Yönetimi'ni temsil eden işgalci görevlilerin ellerinde bazı mezarların yıkılmasına dair talimat bulunduğunu söylediklerini ifade etti.

Ed-Debs, kabristanın arazisinin vakıf arazisi olduğuna ve işgalcilerin burada herhangi bir işlem yapma haklarının bulunmadığına dikkat çekti.

fiem

Yorumlar