Siyonist Askerler Arakib Köyüne Saldırdı

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş kısmında yer alan Nakab beldesinin Arakib köyünde işgal güçlerinin bugün (21 Temmuz Perşembe) düzenledikleri baskınlar sebebiyle gerginlik yaşandığı haber verildi.  

Görüntülenme: 687 Tarih: 21 Temmuz 2016 13:48
Siyonist Askerler Arakib Köyüne Saldırdı

Baskıncıların köyün büyüğü (şeyhi) Sayyah Et-Turi ile oğulları Aziz ve Adil'i gözaltına aldıkları belirtildi. Köyün ahalisinden dört kişiden de gelip teslim olmalarını istediler.

Köydeki aktivistlerden Selim El-Arakib, beş gündür köyü kuşatma altında tutan işgalci güçlerin saldırı düzenlemeleri üzerine köy ahalisiyle saldırgan güçler arasında çatışmalar çıktığını söyledi. Köyü tamamen kontrol altına almak isteyen işgalci güçler baskınlarında arazilere de büyük miktarda zarar veriyorlar.

Selim El-Arakib Quds Press Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada işgal güçlerinin köylülere yönelik saldırılarını sürdürmeleri ve arazilere zarar vermeleri sebebiyle köyde gerginliğin devam ettiğini söyledi.

El-Arakib köyün dışından da köy ahalisine destek için birçok gönüllü kişinin orada olduğunu Arap milletvekillerinin ve insan hakları kurumlarının temsilcilerinin de bu kişilerin arasında yer aldığını ifade etti.

Arakib köyü Filistin'in Nakab beldesinde, siyonist işgal rejiminin resmen tanımadığı 45 bedevi köyünden biri.

fiem

Yorumlar