Cemal El-Hudari:''Gazze Gerçek Bir Felaket Yaşıyor''

Kuşatmaya Karşı Halk Direnişi Komitesi Başkanı Cemal El-Hudari, uluslararası camianın toplu cezalandırma olarak gördüğü Gazze kuşatmasını kaldırmak için gereken adımları atmadığını söyledi.  

Görüntülenme: 1866 Tarih: 23 Temmuz 2016 13:17
Cemal El-Hudari:''Gazze Gerçek Bir Felaket Yaşıyor''

Bağımsız milletvekili El-Hudari bugün (23 Temmuz Cumartesi) yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler'e bağlı kurum ve kuruluşların Gazze kuşatmasından doğacak felaketlere dikkat çektiklerini belirterek, “Bu kurum ve kuruluşlar sadece sıkıntılarla ilgili raporlar hazırlamakta ve kuşatmanın devam etmesi durumunda gelecekteki felaketlere işaret etmektedir. Bunun yanında, kuşatmayı sonlandırması için işgalci İsrail’e ciddi manada bir baskı yapmıyor” dedi.

Kuşatmanın tamamen kaldırılması gerektiğini savunan El-Hudari, uluslararası camia ile dünyanın özgür insanlarından kuşatmayı kınama ve onunla ilgili rapor hazırlama aşamasından çıkıp, iki milyon insanın hayatını kurtaracak projeleri hayata geçirmek için adım atmalarını beklediklerini söyledi.

El-Hudari devamla, Gazze halkından %80’inin fakirlik sınırı altında yaşadığını ve günlük gelirin iki buçuk doları geçmediğini, bir milyon iki yüz bin insanın ise dış yardımlarla geçindiğini ifade etti.

Fabrikaların %80’inin kapalı olduğunu hatırlatan El-Hudari, denizden kuşatılan Gazze’nin gerçek bir felaketi yaşadığını kaydetti.
fiem

Yorumlar