El-Halil'de Yapılan Gösteride Şehit Naaşlarının Teslim Edilmesi Talep Edildi

İşgal yönetiminin naaşlarını morgda tutmayı sürdürdüğü şehitlerin ailelerinden ve vatandaşlardan onlarca kişi dün (23 Temmuz Cumartesi) El-Halil kenti İbni Rüşd Kavşağı'nda düzenlenen gösteriye katıldı.  

Görüntülenme: 859 Tarih: 24 Temmuz 2016 18:30
El-Halil'de Yapılan Gösteride Şehit Naaşlarının Teslim Edilmesi Talep Edildi

Gösteriye katılanlar şehitlerin naaşlarının ailelerine teslim edilmesini talep ederek, başta Bilal Kayed olmak üzere işgal zindanlarında açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli esirlere de destek verdi.

Şehitlerin posterlerini taşıyan göstericiler, şehit naaşlarının kayıtsız şartsız teslim edilmesini isteyen sloganlar attı ve işgalcilerin Filistin halkına yönelik saldırılarına hep birlikte karşı konulmasını istedi.

Direniş ruhlarının güçlenmesi için şehit ve esir ailelerine destek olunması çağrısında bulunan göstericiler, uluslararası çevreleri ve insan hakları örgütlerini Filistin halkının ve çocuklarının işgalcilere karşı korunması için üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye davet etti.

Şehit aileleri, şehitlerin naaşlarını teslim etmesi için işgal yönetimine baskı amacıyla düzenlenecek faaliyetlerin ve bu faaliyetlere halkın kalabalık bir şekilde katılmasının önemine dikkat çekti.

İşgal yönetiminin elinde 16 şehit naaşının bulunduğunu belirten göstericiler, işgal rejiminin uluslararası hukuku ve anlaşmaları çiğnediğini ifade etti.

fiem

Yorumlar