Filistinli Esirlerin Açlık Grevi Eylemi Devam Ediyor

Filistinli Esir Kulübü, idari hapis cezasını ve Kızılhaç'ın ailelerin esirleri ziyaretlerini azaltma kararını protesto için işgal zindanlarında 45 esirin açlık grevi yaptığını açıkladı.  

Görüntülenme: 1139 Tarih: 27 Temmuz 2016 03:08
Filistinli Esirlerin Açlık Grevi Eylemi Devam Ediyor

Esir Kulübü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 14 buçuk yıl süren mahkûmiyetinin sona ermesinin ardında idari hapis cezasıyla işgal zindanlarında tutulmasını protesto eden esir Bilal Kayed'in 42 gün önce başladığı açlık grevi eylemini sürdürdüğünü ifade etti.

Esir Kayed'e destek için Halk Cephesi üyesi esirlerden bir grubun daha açlık grevine başladığını bildiren Esir Kulübü, Halk Cephesi üyesi esirlerin önümüzdeki ayın başında kapsamlı bir açlık grevi eylemine hazırlandıklarını söyledi.

Filistinli Esir Kulübü, Beytlahim vilayeti sakinlerinden dört esirin de yine idari hapis cezalarını protesto için açlık grevinde olduğunu, mahkûmiyet süreleri yüksek dört esirin de esir ailelerinin ziyaretlerini ayda ikiden bire düşüren Kızılhaç'ın bu kararını protesto için başlattıkları açlık grevi eylemini sürdürdüklerini bildirdi.

fiem

Yorumlar