Siyonist İşgal Güçlerinin Batı Yaka’daki Baskın ve Tutuklamaları Devam Ediyor

Siyonist işgal güçlerinin Kudüs İntifadası'nı bitirmek, gençleri sindirmek ve korkutmak için Batı Yaka’da sürdürdüğü baskın ve tutuklamalar bugün de devam etti.  

Görüntülenme: 1018 Tarih: 30 Temmuz 2016 13:55
Siyonist İşgal Güçlerinin Batı Yaka’daki Baskın ve Tutuklamaları Devam Ediyor

Batı Yaka’nın Cenin şehriyle Cenin Mülteci Kampı'nda bu sabah baskın ve aramalar yapan işgal güçleri iki kişiyi tutukladı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine bilgi veren kaynaklar, çok sayıda işgal askerinin bugün (30 Temmuz Cumartesi) sabah erken saatlerde Cenin şehriyle Cenin Mülteci Kampı'na girip bazı evlere baskın yaptığını belirterek, askerlerin terör estirerek yaptıkları aramaların ardından iki kişiyi tutukladıklarını söyledi.

Kampa giren işgal güçlerine taş atarak direnen gençlere işgal güçlerinin yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba, ses bombası, plastik mermi ve gerçek mermi attığı belirtildi.

Nablus’un Beyta ve Kablan beldelerine de baskın yapan işgal güçleri bazı evlerde arama yaptı. Aramalar sırasında tutuklanan olmadığı bildirildi.

Baskın ve tutuklamaları sürdüren işgal güçleri Ramallah şehrinde bir, El-Halil’de bir ve Kudüs’te de bir kişiyi tutukladı.

Diğer taraftan Kudüs’teki işgal belediyesi, Kudüs’ün Silvan beldesi sakinlerinden Velid Eş-Şevbeki’nin evini kendi eliyle yıkmasına karar verdi.

İşgal belediyesi evin ruhsatsız yapıldığını iddia ederek, ev sahibinden evini yıkmasını istedi.

fiem

Yorumlar