Filistinli Gençler 120 Kez İşgalci Askerlerle Çatıştı

Siyonist işgal rejiminde yayınlanan istatistiklere göre geçen hafta direniş eylemlerinde artış olurken, Filistinli gençler 120 kez işgal askerleriyle çatıştı.  

Görüntülenme: 1025 Tarih: 30 Temmuz 2016 14:07
Filistinli Gençler 120 Kez İşgalci Askerlerle Çatıştı

Siyonist işgal rejiminde yayın yapan Yahudi Sesi sitesi Filistinli direnişçilerin geçen hafta aralarında silahlı eylemle, işgal askerlerinin ve Siyonist yerleşimcilerin araçlarına taş ve molotof atmak üzere değişik şekillerde 120 eylem gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yayınlanan raporda, El-Halil’e bağlı Surif beldesinde ateş açıldığı ve 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarıyla Kudüs’ün Kalendiya köyü yakınlarında bıçaklama eylemine kalkışıldığı ifade edildi.

Siyonist yerleşimcilerin Aksa’ya baskın yapmaları, asker ve polisin de cami cemaatine ve özellikle kadınlara saldırmaları üzerine Ekim 2015 tarihinde intifadaya başlayan Filistinli gençler şimdiye kadar otuzdan fazla işgal askeriyle Siyonist yerleşimciyi öldürürken, yüzlercesini de yaraladılar. Bu süre içinde işgal güçleri çoğu yargısız infaz şeklinde 230 genci şehit etti.

fiem

Yorumlar